Okej men inte mer

Looking for Alaska av John Green XXX
alaskaJag försökte naturligtvis sänka mina förväntningar, jag visste med mig att jag inte skulle få en ny TFIOS-upplevelse. Men ändå, John Green och ungdomar på en internatskola, det kan väl inte gå fel?

I hated sports. I hated sports, and I hated people who played them, and I hated people who watched them, and I hated people who didn’t hate people who watched or played them.

Fel går det definitivt inte, men det gnistrar aldrig till. Visst är det rätt kul ibland, med jaget Miles som aldrig riktigt haft några vänner och därför frivilligt söker sig till en internatskola där han både hittar vänner och Henne, Alaska. Som har en massa böcker, livserfarenhet och rappa repliker.

So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was a hurricane.

Men som sagt, det gnistrar inte för mig. Jag tycker det blir tröttsamt med alla pranks hit och dit, och som läsare drabbas jag inte det minsta av varken Alaska eller hennes öde. Jag känner inte den här boken, så som jag gjorde med Hazel och Augustus eller då kanske ännu mer mellan Eleanor och Park. Okay är ju ordet som förknippas med TFIOS, men i mitt fall blir det snarare betyget för den här Green-boken. Okej men inte mer.

2 tankar på “Okej men inte mer

  1. jag minns faktiskt när den här kom, innan hela TFIOS-hysterin. När Green var relativt okänd.. Ja, det fanns en sådan tid. Då fick den här jättemycket uppmärksamhet av ett lite antal bloggar och bok- och biblioteksfolk som hyllade den till skyarna och sa att det var den bästa bok de läst! Jag blev lockad men inte tillräckligt för att faktiskt läsa den, det är ju som vanligt så att läshögen är större än lästiden. Har ofta tänkt på det där dock, efter att TFIOS kom och blev så uppmärksammad. Att det fanns ett korn där redan innan som gav några få samma känsla, så man hade nog kunnat ana redan innan. Och att det naturligtvis skulle vara roligt att läsa även denna, men med dagens ögon liksom.

    • Aha, vad intressant! Vet att andra gillat mer än jag, och tycker också det finns något där, men inte så det räcker för mig tydligen 😛 Men bästa boken ever? Ska nog även kolla in ”Paper Towns” någon gång, som sagt är det ju alltid mycket som kommer emellan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s