YA-böcker jag vill läsa

Jag läste en hel del YA-böcker* i somras, och nu är jag djupt nere i det trevliga träsket och vill fortsätta framåt! Här är en lista på böcker jag är nyfiken på, någon som läst dem eller som vill tipsa om annat jag bör läsa?

I’ll Give You the Sun/Jag ger dig solen, Jandy Nelson
Love Letters to the Dead, Ava Dellaira. Tips från en kund med liknande YA-smak som jag, mycket nyfiken! Har beställt den men lyckades klicka iväg bokbeställningen utan efternamn…
These Days Are Ours, Michelle Haimoff. Har beställt in den till jobbet och hoppas hitta den där i dag, fatta glädjen då jag såg att Johanna Lindbäck köpt den och preliminärt gillade
Rävsång, Christin Ljungqvist
The Beginning of Everything, Robyn Schneider. Blev nyfiken på den redan när Julia Skott gästbloggade om den på Bokhora, men köpte den slutligen i Kalifornien i somras. Sista steget blir att läsa den, hehe
Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe, Benjamin Alire Saenz. Även denna är ett Kalifornien-köp, det fanns så fina bokhandlar med personalens tips i vart och vartannat hörn där
The Day Before, Lisa Schroeder
What My Mother Doesn’t Know, Sonya Sones. Tipset om den här, liksom Schroeders bok ovan har jag tipsats om på den här eminenta listan på Kulturkollo
Panic, Lauren Oliver (äger redan)
The Retribution of Mara Dyer, Michelle Hodkin. Avslutande delen i Mara Dyer-trilogin, släpps i november. Peppen!
Vill ha dig så illa, Gunnar Ardelius
Ibland blir skogen vred, Rebecka Åhlund. Tyckte författarnamnet lät bekant när jag läste Mats Strandbergs blogg, och insåg att det här är den fristående fortsättningen på barnboken jag älskade men blev rädd av!

*) YA står alltså för Young Adult. Jag tycker förresten det är sorgligt hur folk blir avskräckta så fort man råkar andas om att ett boktips man försöker sälja in är en ungdomsbok och de genast ryggar tillbaka – har de läst ungdomsböcker på sistone (klart de inte har)?! Tänk om de bara visste hur välskrivna många av dem är?

5 tankar på “YA-böcker jag vill läsa

  1. För två år sedan skulle jag nog själv ha fnyst åt det. Mest för att jag inte visste vad YA var. I mina tankar förmodligen samma som barnböcker. Skulle jag veta då att ungdomsavdelningen skulle bli mitt nya hängställe hade jag inte trott på det. 🙂

    • Det är nog bokbloggarna som vidgat mina vyer, och sedan att Hunger Games etc. medfört en ny vind av crossover där gränserna suddas ut och vuxna får upp ögonen för allt möjligt spännande och bra i den ”genren”

  2. Pingback: Mjeh-dystopi | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s