Prosalyrisk pärla!

What My Mother Doesn’t Know av Sonya Sones XXXX½
sonesSophie är kär i Dylan, hennes mamma och pappa grälar och hon önskar att hennes mamma skulle var mer som Grace eller Rachels mammor. Som faktiskt frågar dem saker och pratar med dem vid middagsbordet, inte bara tittar på såpoperor dagarna i ända.

After that we didn’t say anything else
but our bodies seemed to be
carrying on a conversation of their own,
leaning together
into every curve of the road,
sharing skin secrets.

Ett rätt enkelt upplägg faktiskt, men berättat så oerhört pricksäkert och starkt genom prosalyriken fascinerande form. Ibland en rolig liten knorr på slutet av varje ”kapitel”, men också väldigt mycket djup och sorg. En pärla!

10 tankar på “Prosalyrisk pärla!

  1. Sones böcker går dessutom skitbra bland en del ungdomar, trots att de är så litterära så hittar de till en del av de som har svårt att ta till sig tjockare böcker. De som inte läser så mycket annars. Tänk att lyckas skriva så stort och ändå fånga de ovana läsarna, va!

  2. Den är fantastisk, liksom fortsättningen. Håller med Bokomaten om att de funkar väldigt bra som boktips till vissa som inte är så vana läsare. Jag försöker just nu formulera en recension om hennes ”En sån där vidrig bok där mamman dör” och hoppas komma på vad det egentligen är som hon gör så bra, förhoppningsvis hinner jag komma på det tills på fredag då jag planerar att publicera recensionen 😉

  3. Även jag håller med om att båda böckerna (minns inte namnet på den andra men de svenska omslagen hänger ihop på ett snyggt sätt) går hem hos även mindre läsvana tonåringar. Så pass mycket att båda böckerna försvunnit ur vårt bokrum på jobbet, det brukar vara ett säkert tecken på att boken var bra 🙂

  4. Vid närmare eftertanke kanske jag blandar ihop titlarna men Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet har i alla fall gått hem (bokstavligt talat då de ju försvunnit) hos eleverna

  5. Pingback: Sonya Sones igen | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s