Nobelbingo 2014

Fransmannen Patrick Modiano tilldelades för en dryg timme sedan Nobelpriset i litteratur 2014, och en nästan lika gammal tradition som själva priset är att man sedan spelar Bokbabbels Nobelbingo:

Har hört talas om författaren tidigare – 1 poäng
Har en bok av författaren hemma i bokhyllan – 1 poäng
Har läst en av författarens böcker – 1 poäng
Har läst flera av författarens böcker – 1 poäng
Gissade rätt – 1 poäng

Mitt egna saldo för i år var svaga en poäng för att namnet lät vagt bekant. Det här spelet är helt klart inte min styrka, haha!

Nobelbingot tidigare år: Alice Munro 2013, Mo Yan 2012, Tomas Tranströmer 2011, Mario Vargas Llosa 2010.

21 tankar på “Nobelbingo 2014

  1. Fick dessvärre inga poäng :-(. Men nu ska jag läsa något, kanske till och med slår till med någon bok på originalspråk.

  2. Får tyvärr noll poäng. Men lite kul med ett otippat namn. Readly var så säkra att kenyanen med namnet jag inte kan stava skulle få priset att de skickade mail om saken redan igår. Jag känner nästan för att skratta högt eftersom de blev dragna vid näsan där. Tycker det hade varit dålig stil om någon gått ut med förhandsinformation om ett så traditionsbundet pris. 😉

  3. Fint, med dina regler får jag iaf 1 poäng, för att jag kände till författaren! Annars är vi hårda hemma hos mig o utdelar bara poäng om författaren är läst innan priset.

  4. Noll poäng, konstaterade jag också nyss. Men en snabb enkät i kafferummet på insten (där jag råkade vara just då) visade att jag inte var den enda litteraturvetaren med noll koll. Försvarar mig med att det inte är nordisk litteratur – Tranströmer gav trots allt drygt tre poäng 🙂

  5. Pingback: Nåbelpriset och Nobelpriset | En udda verklighet

  6. Jag stoltserar med fyra poäng – har flera skamfilade Modiano-böcker i hyllan från när jag pluggade i Frankrike (och han var en sån där Stor Författare som alla skulle läsa) men trodde (naivt) att priset skulle gå till något mer….angeläget författarskap. Modiano skriver ju fina lågmälda böcker, men det känns verkligen som det är dags för akademin att börja intressera sig för annat än det vita, västerländska, manliga medelklassperspektivet.

  7. Tre poäng för läst, finns i bokhyllan och hört talas om. Men det där sista är en sanning med modifikation eftersom jag inte kände igen namnet när det lästes upp (för mig är han ”den där som skrev Lilla smycket”), minuspoäng för det kanske 😉

  8. Pingback: Äntligen Nobelbingo! | Bokbabbel

  9. Pingback: Nobelbingo igen! | Bokbabbel

  10. Pingback: Nobelbingo 2017 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s