”Panic”

Panic av Lauren Oliver XXX½
panic2Carp. Ett litet och fattigt samhälle, och nu är det sommarlov och ungdomarna har tråkigt. Tur då att det finns Panic, den traditionella hemliga tävlingen som de som gått ut high school får ägna sig åt. Alla i skolan samlar in pengar, så den som vinner går hem med en rejäl vinst på flera tiotusen dollar. Tillräckligt för att komma bort från Carp och kanske skapa sig ett nytt liv.
Men först ska man klara utmaningarna så klart. Natalie vill bli Hollywood-skådis, Dodge behöver pengar för sin systers sjukhusräkningar och Heather går från början egentligen med bara för att hon ser sin pojkvän kyssa en annan tjej. Sist i kvartetten av ungdomar vi får följa har vi Bishop, han är inte med i tävlingen och ser kanske därför lite mer nyktert på hur galna utmaningarna riktigt är. Springa över en motorväg med förbundna ögon till exempel, hallå!
Det är spännande och ett trevligt tidsfördriv (för mig som läsare alltså, inte själva tävlingen, haha!), men jag tycker boken tappar en del av den initiala stämningen mot cirka andra halvan. Blir inte lika tät stämning utan mest bara ångest. Ändå klart läsvärd vill jag framhålla, jag gillar Lauren Oliver!

1 tanke på “”Panic”

  1. Pingback: Flickor som försvinner | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s