Basse i bokform

Basses bästa av Sebastian Nyberg XXXX-
basseSvenskfinlands sanningssägare Sebastian ”Basse” Nyberg, känd från bloggen Basses bästa men också från serier publicerade i diverse tidningar, utkom i höst med ett samlingsalbum utgivet på S&S. Den trogna bloggläsaren kommer inte att bli besviken, Nybergs ton är densamma även om de flesta av serierna är nyskrivna (som tur, hade varit synd att betala för enbart gammal skåpmat). De fyra rutor långa och avskalat men talande tecknade serierna driver med allt från finlandssvenskar och sannfinländare till Basse själv och även om en  del repliker i den fjärde rutan tenderar att ibland bli aningen övertydliga, bjuder Nyberg konstant på förnöjda fniss för mig som läsare. Öl & chips, feminister och det finska vädret förekommer lika frekvent som föräldralivet och parförhållandets glädjeämnen och sorger. Den svarta humorn är konstant, men Nyberg lyckas även med att få en att både rynka ögonbrynen och förvånat haja till. Träffsäkert!
Rec.ex. av Schildts & Söderströms.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s