Grattis Kristina & co!

Åh vad roligt att läsa att det blev Kristina Sandberg som ikväll erhöll Augustpriset för sin Liv till varje pris (och som jag väljer att tolka det, lite för hela trilogin på samma gång). Jag har ett mycket glatt sociala media-flöde ikväll på grund av den här nyheten, vi är många som älskat böckerna om Maj.
De övriga pristagarna är Lars Lerin med Naturlära (fackbok) och Jakob Wegelius för Mördarens apa (i den omstridda barn- ungdomsboksklassen). Matilde Villegas Bengtsson fick Lilla Augustpriset.

* * *

Ett försenat grattis även till Maria Turtschaninoff som förra veckan vann Finlandia Junior, d.v.s. motsvarande Augustprisets B&U-klass, för romanen Maresi. Känns som om jag har varit idel glad och rätt så beläst vad gäller pristagarna på sistone! Fast när det gäller årets sista litterära pris, vuxen-Finlandia, är jag pinsamt icke-inläst på kandidaterna. Måste läsa mera på finska, det säger jag varje år!

3 tankar på “Grattis Kristina & co!

  1. En inspiration och informationskälla till Kristina Sandbergs böcker var ”Erikas dagbok” av Rut Berggren, en bok som fick märkligt lite uppmärksamhet när den kom ut, förmodligen pga att den är klassificerad som biografi.

    • Har du läst alltså? Sandbergs böcker är ju otroligt välskrivna, man blir själv förvånad över att man orkar och vill läsa 3 x 500 sidor om typ städning och matlagning. Men det vill man!

      • Jag har läst ”Erikas dagbok” 1162 s om ”typ städning och matlagning.”! Och jag har noterat att Kristina Sandberg själv nämner Rut Berggrens biografi som inspiration och informationskälla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s