Det är sådana här frågor vanliga människor aldrig ställer sig, va?

Mot Åbo i eftermiddag alltså, och på morgonen frågar jag mig, förutom när – OM – det tågnågonsin kommer att vara ljust igen när jag drar upp rullgardinen, även hur många bokslattar det är rimligt att släpa med sig för en 2 x 2 timmars tågresa (plus lunchraster på jobbet och den ständiga risken för tågkaos)? Jag har alltså en del böcker med retsamt få olästa sidor kvar som jag gärna skulle få avslutade under de ljuva lästimmar en tågresa faktiskt innebär, men samtidigt är min packning begränsad och att släpa med tre böcker känns kanske som lite av en overkill? Och ifall jag inte tar med mig bokslattarna – vilken bok ska jag ta med mig?!

Bokmalar alltså. Vilket lustigt släkte.

12 tankar på “Det är sådana här frågor vanliga människor aldrig ställer sig, va?

    • Känns skönt att ha boblmafskt stöd när ens novembergrusiga hjärna tydligen inte verkar kunna inse saker själv. Slattarnas fördel: förs in i lässtatistiken för november 😉

  1. Kanske finns någon av slattböckerna som e-bok, som du kan låna på biblioteket? Då slipper du släpa på boken 🙂

    I sak håller jag med Kulturloggen 🙂

  2. En kompromiss är ju annars en slattbok och en ny bok = du släpar med dig två istället för tre och har egentligen inte börjat på någon ny då du samtidigt läst ut en och håller dig på samma siffra. Win-win!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s