Dear Kurt Cobain,

Love Letters to the Dead av Ava Dellaira XXXX
loveletterLaurels storasyster May dog, och nu har Laurel bytt skola. På modersmålstimmen får de i uppgift att skriva ett brev till en död person, och Lauren skriver till Kurt Cobain. Sen går hon hem och skriver till Judy Garland. Och River Phoenix. Amelia Earhart. Med flera. Sakta rullas historien fram, genom breven. Vad som händer nu. Och i små små glimtar även det som hände före det.

You learned right away that applause sounds like love.

Om mamman som flydde till Kalifornien och pappan som bara är så tyst och ledsen numera. Om Nathalie och Hannah som kysser varandra när de är fulla. Om Sky. Och om May, den strålande systern som Laurel fortfarande ser upp till och som dog den där dagen utan att deras föräldrar riktigt vet vad som hände och tänk om det var Laurels fel?

Det här var för övrigt ett boktips jag fick tidigt i höstas av en ung kund. Roligt att tipsen kan flyga åt båda hållen!

 

2 tankar på “Dear Kurt Cobain,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s