Julpynt eller Bokslakt eller veckan då Bokbabbel möjligen förlorade förståndet

Nu ska jag avslöja något radikalt. Jag har pysslat. Det händer inte ofta, men det var inte det som var Det Stora Avslöjandet, utan att det där pysslet de facto innehöll en bok. Och lim. Och en sax…

Innan ni nu stänger browsern och för evigt raderar min blogg ur era länklistor och RSS-läsare så ber jag er ändå att läsa vidare. För det blev faktiskt ganska fint…

IMG_5136_2 IMG_5142_2Se, det var väl inte farligt? Jag ska erkänna att det naturligtvis smärtade att hugga saxen i boksidorna, men att det blev lättare efterhand och att just boksidorna troligtvis är orsaken till att det blev så snyggt. Vad passar väl bättre som julgranspynt i ett bokmalshem än just stjärnor av boksidor..?
För en färdig stjärna behövs det sju utklippta pappersstjärnor, här hittar ni instruktionerna. För den som är mer känslig man naturligtvis använda även t.ex. notblad eller andra vackra pappersark.

11 tankar på “Julpynt eller Bokslakt eller veckan då Bokbabbel möjligen förlorade förståndet

  1. Äsch, jag tycker det är fint! Jag ser inte boken som särskilt helig, egentligen, har såklart förståelse för den betydelse boken som objekt haft över århundraden men idag är den ju inte så helig längre. När vi anordnar pyssel på vårt bibliotek brukar vi låta barnen få pyssla med boksidor ur gallrade böcker och det är jättepopulärt. Om en gör pyssel hemma av en bok en ändå inte vill ha kvar så är det ju också finfin återanvändning, och boken får ett vidare liv den kanske annars inte skulle haft 🙂

    • Min teori är att just bibliotekarier är minst sentimentala av oss bokfolk (förutom böcker fortfarande i sortimentet som folk förstör såklart). Och visst kom ju boken ”till nytta” så här, men det krävdes nog några djupa andetag innan jag kunde börja slakta den

      • Ja, så kan det säkert vara! Redan efter bara ett år som bibliotekarie har jag mycket lättare för att gallra böcker än jag hade i början =) Fast du har rätt i att en förstörd bok som fortfarande finns i sortimentet skulle ge vilken bibliotekarie som helst ett slaganfall 😉 Lustig paradox det där!

  2. Pingback: Bokbabbel 2011-2014 | Bokbabbel

  3. Pingback: Bokbabbel Bokslaktare (del II) | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s