Sju böcker på fem dagar, det ska gå, visst?

Det var inte så att jag hade tänkt planera min julläsning rigoröst. Nej inte alls, jag hade kälketänkt välja någon tegelsten jag kände mig sugen på att försjunka i och sedan mysa loss i julgransljusens sken. Men så gjorde jag ”misstaget” att börja tänka på de här böckerna lite för tidigt. Tog ut myset på förhand kan man säga, började tänka på alla underbara böcker som jag har väntande och som verkligen skulle förtjäna min odelade uppmärksamhet. Och kom på… lite väl många för att det över huvudtaget ska vara realistiskt att hinna läsa under de fem dagar jag är ledig (fem dagar som dessutom inkluderar själva julafton som ju inte direkt kan klassas som en dag man läser annat än etiketterna på julklapparna). Troligen kommer jag att hinna läsa en, i bästa fall två, men man är väl ingen riktig bokmal om man inte gör lite listor och lurar sig själv, va? Halva nöjet ligger ju i planeringen/drömmandet…

Men, till saken! Eller: till bokhögen!

Folk av en främmande stam, Louise Boije af Gennäs
I’ll Give You The Sun, Jandy Nelson
The Winter People, Jennifer McMahon
The Wise Man’s Fear, Patrick Rothfuss
The First Verse, Barry McCrea
It’s Not Me, It’s You, Mhairi McFarlane
❅ The Interestings, Meg Wolitzer

Statistiskt sett ser det lovande ut för en engelskspråkig bok, möjligen skriven av någon som heter McNågonting i efternamn.. Har ni läst någon av böckerna eller annars bara synpunkter på vilken jag borde plocka upp som sällskap med min choklad och mina yllesockor? Och vad ska ni själva läsa i jul?

10 tankar på “Sju böcker på fem dagar, det ska gå, visst?

  1. Jag längtar just nu bara till annandagen då vi kan sluta med allt det här umgåsandet där mat ska produceras fram hela tiden och någon (barn-make-mamma-pappa) kallar på ens uppmärksamhet var femte minut. Jag har inte haft någon tid för mig själv att försjunka i böcker, men skickar listigt nog iväg samtliga i familjen till svärföräldrarna i morgon och intar själv läsposition. Can’t wait. Är förstås mycket sugen på McFarlanes nya! (Kommer f.ö. aldrig lära mig stava till hennes namn… )

  2. Pingback: Kort jul(läsnings)rapport | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s