Hur man förklarar sitt läsbeteende för nära och kära med elva ord

Nu i jul ska ni säkert träffa en del släktingar ni inte ser så ofta. Kanske kommer de att kommentera att du mer och mer liknar [valfri släktings namn], att du ser trött ut eller att du borde äta mer/mindre. Senast när ni har öppnat julklapparna och du sitter där med din hög av antingen böcker eller platta presentkort till Nordens alla bokhandlar, kommer din bokpassion säkert att komma på tal. Det här är ju naturligtvis ett ämne som står alla oss bokmalar varmt om hjärtat, men som ibland kan vara lite svårt att förmedla för de icke-insatta som mest anser att böcker är något man ger sina släktingar till jul för att sedan läsa på semestern sex månader senare. Men misströsta icke, Bokbabbel guidar dig rätt i den glöggstinna djungeln av välmenande släktingar och ger dig härmed denna lilla men kloka skärmdump av vad som ändå får anses vara en nedtecknad Hur gör djur bokmalar?-redogörelse som kan vara trevlig att printa ut, kanske rentav laminera och sedan stoppa i plånboken för att ha till hands när de där frågorna om hur mycket man läser och hur man hinner och varför det är så fascinerande ställs. Redo? Här kommer den:

boblmaf

Logiskt? Kanske inte, men ack så träffsäkert! Ursprungskällan är den här visa 16-åringen.

10 tankar på “Hur man förklarar sitt läsbeteende för nära och kära med elva ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s