”The Miniaturist”, om inte en startrapport så åtminstone pepp

mini1Ja just det, en liten snutt bokinfo som som nådde mig igår trots att internet för övrigt nått juldöden: Jessie Burtons debutroman The Miniaturist utsågs till årets bok i Storbritannien, seglandes förbi bl.a. David Nicholls och Nathan Filer. Vilket eminent beslut det då visade sig vara av mig att någonmini2 dag före jul adoptera hem den sprillans nya pocketen – så om någon har lite lästid som ligger och skräpar så tas den emot med öppna armar härborta! Bokens första sidorna verkar lovande med ett vackert språk, och även om 1600-talet inte är den litterära miljö jag i första hand väljer, så låter handlingen (mystiskt dockhus! Amsterdam!) för fascinerande för att låta bli att läsa. Den farligt beroendeframkallande bokpodden Books on the Nightstand utsåg The Miniaturist till en av de bästa böckerna 2014, och bara omslagen är ju to die for! Hoppas kunna återkomma med omdöme snarast!

4 tankar på “”The Miniaturist”, om inte en startrapport så åtminstone pepp

  1. Jag blev också riktigt sugen på den här när jag lyssnade på BOTNS-avsnittet. Inte alls min bekvämlighetszon tidsmässigt men måste kanske ge den en chans. Finns ganska billigt på Amazon dessutom… 🙂

    • Så du har också fastnat för podden, kul! Och nej, tyckte om kostymdraman som yngre men nu blir det allt mindre av dem, men tror ändå att den här kan vara en Bokbabbel-bok så ska nog prioritera den i läshögen nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s