Årets första bok

… är redan utläst och det blev Kunskapens frukt av Liv Strömquist som jag nog var sist av alla att läsa. Vilken bok! Jag är inte lika vidskeplig<3 som Fiktiviteter när det kommer till hurdan och vilken årets första bok är, men att det är trevligare att börja med något bra säger ju sig självt! Mer utförligare tankar om boken kommer absolut!

Hur tänker ni? Väljer ni noggrant ut en bok som får sätta tonen för det kommande läs-året, eller läser ni som om det vore vilken dag som helst? Och har ni redan hunnit läsa ut något?

15 tankar på “Årets första bok

 1. Jag tar bara det jag är sugen på för stunden, men lite hoppas jag förstås att den skall vara bra så att året får en lyckad lässtart. Förra året började minst sagt segt, och så läste jag ju färre böcker 2014 än 2013 också. 🙂

  • Nu när jag tänker på saken så tog det 2014 mig sju dagar att avsluta årets första bok, and look where that got me O_o Kanske man borde vara mer vidskeplig ändå?

 2. Kunskapens frukt är ju förhimla bra. Och att man ens kunde tänka att första boken sätter tonen för resten av året har aldrig ens fallit mig in 😛

 3. Jag har inte läst Kunskapens frukt än. Så sist är du inte. Däremot har jag läst årets första bok och det blev Den nya människan av Boel Bergmann. Den ska lämnas tillbaka till biblioteket imorgon tillsammans med The Graveyard Book och sambon fick välja vilken jag av dem som jag skulle börja läsa.

  • Bermanns bok var intressant tyckte jag, även om det kanske blev lite väl mycket action i andra halvan. Rekommenderar varmt KF, ska som sagt recensera den vad det lider!

 4. Haha, nej ingen sådan vidskepelse här :). Konstaterar dock att ”årets bästa bok” de senaste två åren lästs väldigt tidigt på året. Får se hur det blir i år.

 5. Du är INTE sist på den bollen, jag har den i min ägo – oläst. Hm, kanske dags.

  Jag läser bara som om det vore vilken dag som helst. Just nu en rastlös dag. Började på fyra böcker igår – ingen av dem fångade mig till fullo (det är dock inte böckernas fel).

  Gott nytt läsår!

  • Rekommenderar den VERKLIGEN, förstår nu varför alla orerat om att den borde ingå i undervisningen och ges i present åt alla och envar etc.!

   Äh, läsrastlöshet kan vara frustrerande. Tack detsamma, hoppas ditt 2015 blir kickass!

 6. Är inte så vidskeplig, men noterade belåtet att den första bok jag läste detta år, Alison Bechdels Fun home, var väldigt bra och att detta bådar gott för läsåret 2015.

   • Har läst den också och gillade mycket, men det berodde nog mycket på att jag själv är psykolog, och väldigt mycket av boken handlar om att hon går i terapi och läser psykoanalytiska klassiker. Rätt smalt ämne, men jag kände att det passade mig perfekt:)

 7. Den är grymt bra! Försöker nog välja bok ganska noggrant ändå, det känns lite som att det sätter tonen för året på något sätt. En vill ju börja bra =) Själv läste jag Drömbokhandeln som första bok och det var ett utmärkt val!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s