Lässtatistik 2014

bokballong3

Den här fina bilden finns att köpa som plansch här

År 2014 läste jag sammanlagt 117 böcker.

65 på svenska
5 på finska
47 på engelska

31 böcker var skrivna av en man och 84 av en kvinna. 2 var skrivna av både kvinnor och män.

28 var mina egna fysiska böcker jag köpt eller fått i present och ytterligare 15 lästes på Kindle. 27 var recensionsexemplar, 40 från biblioteket och 7 lånade av bekanta.
106 böcker lästes på originalspråk, medan 11 var översatta.

Och som bonus, eftersom jag till min glädje vid det är laget har tillgång till tio års lässtatistik, ett stapeldiagram (särskilt tillägnat den nu sorgligt insomnade bloggen Mind the Book):

lässtat2005-2014Mer detaljerad lässtatistik i gamla inlägg: 200720082009201020112012 och 2013. Vad härligt – och supernördigt! – ändå, att jag gjort de här sammanställningarna i så många år. Mer detaljerad info har tillkommit med åren, men de grövsta siffrorna har jag åtminstone så här långt tillbaka i tiden. Antal lästa böcker per år vet jag så långt tillbaka som till år 2005.

12 tankar på “Lässtatistik 2014

 1. Pingback: Femton års läsning | enligt O

  • sjukt boknördigt, speciellt när jag i dag kom på att räkna ihop alla årens böcker och kom till den respektingivande summan 1 425..!
   Stapeldiagrammar du där i smyg kanske?

 2. 47 på finska! Det lyfter jag på hatten åt! Fast jag är helt tvåspråkig och inte har några som helst problem med finskan så vill jag bara inte läsa på finska. Fast Taivaslaulu ska jag läsa i år!

  • HJÄLP, hade kastat om finska och engelska, fem böcker på finska ska det vara! Det tar emot även för mig, tror jag mest är ovan och så tycker jag helt enkelt inte lika mycket om det språket som de andra fastän jag förstår precis allt när jag läser. Men ja, läs ”Taivaslaulu”, den kommer i pocket i februari så senast då kommer jag att tjata om den igen!

 3. Pingback: Reservera mera! | Bokbabbel

 4. Pingback: Bokbabbel 2005-2007 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s