Att ägna sin tid åt böcker utan att läsa

Bokmalsränderna går aldrig ur – även om jag kan ägna allt för mycket tid åt annat än specifikt läsning, så ägnar jag väldigt mycket tid åt böcker på ett mer allmänt plan. Läser bokbloggar såklart, och några gånger om året plöjer jag naturligtvis förlagskatalogerna noggrant. Men så lyssnar jag också bokpodcasts som jag skrivit om här och här, den jag följer mest slaviskt för tillfället är Books on the Nightstand, BOTNS. Bara man kommer över det amerikanska bräkandet är boktipsen massvis till antalet och dessutom bra och rätt i synk med min egen lässmak.

Sen finns det ju Goodreads förstås, dit jag själv hittade rätt sent men där det framför allt nu känns väldigt aktivt. En enorm men underbar tidstjuv är bokrelaterade Tumblrs i mängder och miljoner, där hittar man allt från boktips (framför allt YA) till boknördiga prylar och roliga bilder. Man kan med andra ord tillbringa en evighet i flera boknördiga universum utan att läsa så mycket som en rad i en bok…

2 tankar på “Att ägna sin tid åt böcker utan att läsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s