Go Mhairi!

It’s Not Me It’s You av Mhairi McFarlane XXX½
mhairiDelia och Paul firar sin tioårsdag, hon drar med honom ut på en bro och friar. Han säger ja, och när de går till puben för att fira och Paul står vid bardisken får Delia ett sms av honom. Förutom att det inte alls var tänkt åt henne utan åt en annan kvinna.
Hjälp vilken hemsk (bra) början på en bok alltså! Delia säger upp sig från sitt trista kommunaljobb och flyr Paul och Newcastle till bästa vännen Emma i London. Hon hittar ett konstigt jobb och halvkonstiga bekantskaper, och som Hyllan skriver så vet man faktiskt inte riktigt hur det ska gå i slutändan. Ingen av karaktärerna är perfekta, vilket gör att de känns äkta. Och Mhairi McFarlane skriver som ingen annan, jag älskar humorn, de brittiska uttrycken och den rappa dialogen! Även om berättelsen måste stå på en stadig grund, tycker jag att 531 sidor blir i mesta laget för en chick lit, men det är egentligen min enda invändning mot boken. Med You Had Me at Hello som jag läste för nästan exakt ett år sedan väckte McFarlane direkt mitt intresse för hennes författarskap, och det har hon fortsatt att befästa med bok efter bok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s