Behind the blogscenes

I höstas instagrammade jag en skärmdump av en av mina to do-listor på telefonen, den som berör bloggen. Och recensionsexemplar jag vill beställa eller har fått finns uppskrivna på en annan elektronisk post-it, med recensionsdatumen noterade bredvid.

IMG_5283_2I somras, då jag visste att jag skulle på långa semestrar AFK, ritade jag upp ett rutschema över de kommande veckorna och skrev in idéer för blogginlägg för en del av dagarna. När inlägget väl var skrivet markerade jag det i högra hörnet av rutan. Det här var första gången jag var så pass ”organiserad”, men jag märkte att det klart underlättade för mig att se helheten (t.ex. inte bara recensioner på raken, eller när det kommer ”bokliga datum” som kan vara kul att blogga om). Så jag har fortsatt med det systemet – observera dock att det här är en plan, och att jag allt som oftast får stryka planer för att jag helt enkelt inte hunnit läsa/blogga om boken eller för att det dykt upp något annat. Strukturen underlättar mitt bloggande, men det finns alltid utrymme för spontana inlägg!

Hur tänker ni? Hur bygger ni upp ert bloggande? Kör ni helt på känsla, gör ni rigorösa scheman eller är det någonting mittemellan?

14 tankar på “Behind the blogscenes

  1. Jag gör oftast veckoplaneringar för att sprida ut gracerna då jag inte bara bloggar om böcker, för att få ett jämt flöde. Sen frångår jag det likt som det är för dig om jag inte hinner eller något annat kommer upp. Men gillar struktur så jag planerar typ allt här i livet 🙂

  2. Jag planerar inget alls. Går helt på känsla. Därför är inte heller min uppdateringsfrekvens så tät som jag skulle vilja, det blir inte alltid av att blogga. Jag avundas alla er som gör fina planer och i alla fall till en del håller er till dem 🙂 Borde skärpa mig …

  3. Jag är en mycket oplanerad bloggare. Kanske skulle bloggen bli mer varierad om jag planerade bloggandet, men nej. Det är så skönt med planeringsfria delar av livet att jag fortsätter på det inslagna spåret. 🙂

  4. Sjukt imponerad! Jag bloggar fullständigt ad hoc och just nu känns det som om jag inte bloggar alls. Orken saknas på kvällarna, jag är helt slut efter jobbet. Men jag orkar iaf dagligen kolla in hos mina favoritbloggar 🙂

    • Fast det där med läs- och blogglust går ju också i perioder. Då kan det kännas skönt att ha typ utkast eller något väntande, så att inte bloggen helt dör under tiden 🙂

  5. Jag är lite bådeoch. har ett gäng utkast på min privata blogg, några tidsatta eftersom jag vet att de är aktuella just då och andra som man kan släga in när som helst när det blir öde i uppdateringarna. Sen bloggar jag ju på en blogg tillsammans med andra också, då får man vara mer organiserad och hålla sig till planen. Jag har som ambition att blogga om böcker och läsning varje dag, det går oftast.

  6. Pingback: Inlägget i vilket jag skriver om två böcker vars detaljer jag inte längre minns solklart och inte heller vill spoila | Bokbabbel

  7. Pingback: Ett s.k. fluff-inlägg | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s