Lotta Olssons hundra bästa deckare

Jag vet inte vad som flög i Tana French för intrigen är totalknäpp skriver DN:s Lotta Olsson om The Likeness/Okänt offer, och jag fnissar högt. Olsson listar som bäst sina hundra bästa deckare, en varje dag, och jag som gillar både deckare och Olsson(s smak) följer ivrigt med. Tack DN för att jag som icke-prenumerant får läsa tipsen på hennes blogg sedan! Blir ju själv dessutom sugen på att lista bra deckare/thrillers, inte hundra men kanske tio-tjugo? Nåväl, det blir inte nu åtminstone.

Här och här har jag förresten skrivit om Okänt offer. Åh, blev helt nostalgisk nu när jag såg en bok+Converse-bild!

6 tankar på “Lotta Olssons hundra bästa deckare

  1. Lotta Olsson har ju inte gått igen så många ännu, men redan ser man ju att de flesta är från de allra senaste åren, det minskar ju trovärdigheten.

      • Tycker inte heller att det minskar trovärdigheten, utan snarare visar på att det är det man numera (främst) läser. Och åtminstone jag läser så pass snabbt och mycket att jag inte nödvändigtvis minns saker särskilt detaljerat kring böcker jag läste för flera år sedan

  2. alltså jag har haft okänt offer på nattduksbordet i cirka ett halvår och lånat om den gång på gång på gång från bibban, eftersom jag är helt övertygad om att den är bra och jag gillar ju tana french men jag kommer bara inte igång med den! fattar nite vad det är för fel på mig. kanske jag tar med dne som tåglektyr nu till helgen och ger vår relation en sista chans. annars är det nog dags att göra slut och lämna tillbaka till bibban.

    • Men Ellen, jag har ju läst och gillat! Och Helena före mig! och det vet vi ju alla att vi är boktrillingar separated at birth 🙂 Tana French är lite långsammare och ordrikare än andra thrillerförfattare, men böckerna är verkligen bra! ”Okänt offer” gillade jag, ”Broken Harbour” och ”The Secret Place” är LEGENDARISKT BRA, tänker på dem långt efter att jag läst ut dem!

  3. Pingback: ”100 hemskaste” | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s