Lär mig av Liv

Kunskapens frukt av Liv Strömquist XXXX½
kunsk2Uuh, ytterligare en bokblogg som skriver om och hyllar Liv Strömquist, det var väl inget nytt? Och nej, det var det kanske inte, men ursäkta för att jag vill sälla mig till hyllningskören och kanske få åtminstone en människa till att läsa den här boken. Jag har läst andra böcker av Strömquist (även om jag inte verkar ha skrivit om dem här?), men jag måste nog säga att det här var det album som till fullo fick in mig i fanklubben. Ämnet – det kvinnliga könsorganet och dess historia – är intressant och engagerande, och trots att det handlar om allt från gamla greker, John Harvey Kellogg och stenålderskvinnor så känns det som en gjuten helhet. Jag fnissar när jag läser, men mest rynkar jag pannan. Fnyser, läser högt för min man, whatsappar min kompis som jag vet tycker om Strömquist att Nog har du väl läst Kunskapens frukt, den är sjukt bra!. Och jag lär mig saker! Det där om mens och tabu-ordets ursprung är bekant från Liv Strömquist sommarprat, nu gapar jag åt cornflakes-Kelloggs idéer om frätande syra på klitoris, eller det faktum att samma kroppsdel tydligen är stigbygelformad. HUR VISSTE VI INTE DETTA?!

4 tankar på “Lär mig av Liv

  1. Åh, den boken har jag velat läsa ända sen jag läste om den första gången. Och även Liv Strömqvists andra böcker! Gillade hennes sommarprat väldigt mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s