Bonusdel till Shades of London-serien

The Boy in the Smoke av Maureen Johnson XXX½
smokeShades of London #0,5 står det om den här långnovellen/kortromanen, men jag skulle snarare kalla den nr 1,5. Jo, den är fristående, men jag tror man får mest ut av både den här och ettan, The Name of the Star, om man läser den så som jag bestämmer, haha. TBITS är dock inte bonusmaterial så som julnoveller med Ruth Gallaway är det, utan bjuder snarare på ett nytt perspektiv (Stephens) på samma sätt som de första texterna i Four-samlingen gör det för Divergent-trilogin. The Boy in the Smoke utspelar sig dock före Rorys tid i England, och handlar alltså om hur Stephen, well, blir likadan som Rory sedermera blir, ni insatta förstår vad jag menar.

Det intressanta är att även om den här lilla boken ändå kan kallas fristående, ändå bjussar på några små detaljer som hänvisas till i den tredje boken, men som inte framkommit i den ”riktiga” serien. Jag råkade med andra ord läsa dem i helt rätt ordning och kände mig som en medlem i hemliga klubben när jag förstod blinkningen i trean. Som om den var där bara för mig.

5 tankar på “Bonusdel till Shades of London-serien

 1. För det första: jättekul att du hittade den här serien via min blogg! 🙂 För det andra: jag levde i tron att det här var en trilogi och kände mig därför fiffig när jag bestämde att jag väntar med att läsa tvåan tills trean har kommit ut för att tvåan brukar alltid ha cliffhanger och nu när jag ska beställa dem ser jag på goodreads att det verkar vara en fyra på kommande?! Heh, of course. Jag ser att du hade gjort samma antagande om Sofia Nordins böcker. Trilogi är ju default i YA! Allt annat måste specificeras tydligt! Och för det tredje: jag tror jag sparar den här lilla boken till efter tvåan och trean, när jag är inne i den här världen igen.

  • Jaaa, tack för tipset! Vet att åtminstone Helena Dahlgren tagit mitt tips till sitt hjärta och läst boken efter det, så du kan ta åt dig lite av den äran också 🙂 Och ja, plötsligt blir YA-serier längre – är det en ny trend månntro? Fast Johnsons (och Nordins!) böcker läser jag förvisso gärna fler av, så helt okej för mig.

   P.S. Läste denna PLUS både tvåan och trean på semestern, snacka om att leva i den världen!

   • Yess! Tar gärna åt mig mer ära! ;D Ja, kanske det blir längre och längre serier, och det är ju för det mesta bara roligt, ser fram emot att läsa vidare!

 2. Pingback: 2 x brighter sides to life | Dark Places

 3. Pingback: Inlägget i vilket jag skriver om två böcker vars detaljer jag inte längre minns solklart och inte heller vill spoila | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s