Kalevaladagen

… eller den finska kulturens dag som den också kallas. Varför inte läsa en bok av en finsk författare alltså? Nu är jag ju pinsamt dålig beläst på dem, om man alltså sträcker sig till enbart de finskspråkiga, men några namn lyckades jag ändå skaka fram ur rockärmen:

– Virpi Hämeen-Anttila
– Eve Hietamies
– Leena Lehtolainen
– Pauliina Rauhala
– Sofi Oksanen
– Miika Nousiainen

Och som bonustips vill jag nämna Emmi Itäranta, vars debut Teemestarin kirja direkt översattes till engelska (Memory of Water) och som jag av någon kryptisk anledning ännu inte läst trots att den beskrivs som en vackert skriven melankolisk dystopi. Ni hör ju – hur bra?!

2 tankar på “Kalevaladagen

  1. Hah! Jag lånade Itärantas bok igår! 🙂 Jag är också pinsamt dålig på finskspråkigt och jag hörde första gången om den här boken när den blev nominerad för en Kitschie (pris som jag brukar kolla in – ofta spännande och intressanta böcker). Som jag förstår det har hon själv skrivit den också på engelska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s