Just nu, en måndag i mars

Vad sitter väl bättre en sömnig måndag än en enkät från Enligt O?

Vid sängen: Det norska fantasyunderverket (?), tegelstenen Odinsbarn av Siri Pettersen – en bok jag aldrig hade hört talas om tidigare men som sedan dök upp tre gånger på en vecka och som den här nyfikna bokmalen sedan nöjd kunde låna på biblioteket och själv stifta bekantskap med. Handlar om 15-åriga Hirka som får höra att hon är ett Odinsbarn, en svanslös ondska från en annan värld. Det verkar helt otippat bli rätt mycket fantasy i vår, trevlig omväxling!
Vid soffan: Står den här fina Harry Potter-boxen som jag fick i födelsedagspresent av Mr Bokbabbel i helgen. Hur fin?!hpbox
På jobbet: Har vi fått in en massa nya pocketnyheter på svenska, och jag som inte beställde så många rec.ex i höst hoppar högt av förtjusning. Jag är nyfiken på exempelvis Marie Hermansons Skymningslandet och Kristina Olssons nya mini-deckarserie som börjar med Lotus Blues.
Utmaningsbok: Det är inte böcker som är utmnaningen för mig, utan bristen på lästid.
Bokcirkelsbok/Borde börja med: Jag hör inte till någon bokcirkel men just i april ska jag faktiskt delta i en när #boblmaf intar staden! Vi ska diskutera Kjell Westös Där vi en gång gått, så den omläsningen borde jag minsann börja ta tag i, det är inga lättviktare han skriver, den gode Kjell.
På läsplattan: Allt möjligt smått och gott såklart, men särskilt undrar jag varför jag ännu inte har läst The Truth About the Harry Quebert Affair som orsakade en sådan hype då den kom?
Längtar efter att få läsa: Harlan Cobens nyaste förortsthriller som släpps IMORGON!
Senast köpta bok: A Little Life av Haniya Yanagihara, en boksnackis inom en yttepytte BOTNS-lyssnande falang inom #boblmaf. Fru E läser den som bäst, och vi är några stycken som andäktigt väntar in läsrapporter. Enligt podcasten är den nämligen en livsomvälvande läsupplevelse som kräver att man efter att man läst ut den ställer sig i duschen och fulgråter en halvtimme. Då blir man ju genast nyfiken, eller hur? En och annan bok och jag var lika lättköpta i alla fall :D.
Skulle vilja köpa: Cobens The Stranger är ju given, bara jag kommer hem från jobb och tandläkare imorgon. Senare i veckan släpps Elly Griffiths nyaste arkeologmysthriller The Ghost Fields (som Kindle-version), och förutom dessa två så har jag såklart tiotals böcker på önskelistor på elektroniska post its och nätbokhandlar och Goodreads och gud vet var.

8 tankar på “Just nu, en måndag i mars

    • Det är ju inte första gången man anar en likriktad – och eminent! – smak hos oss, nej 🙂 Och ja, du får redigera in ”Odinsbarn” i ditt inlägg – alternativt fylla ut ett #blogg100-inlägg med suktan efter den 😉 #tipz

  1. Fulgråtande kan vara uppiggande och tack gode gud för att du har koll på Kindleutgåvorna så att jag kan få en ny bok på torsdag. Mvh exalterad bokmal som inkluderar allt för många boktankar i en mening.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s