Inlägget i vilket jag skriver om två böcker vars detaljer jag inte längre minns solklart och inte heller vill spoila

madEnligt mitt icke-rigorösa bloggschema hade jag i dag tänkt blogga om Maureen Johnsons böcker The Madness Underneath och The Shadow Cabinet, nummer 2 och 3 i Shades of London-serien. Tyvärr börjar det dock vara ett tag sedan jag läste böckerna, plus att jag det naturligtvis finns en överhängande spoilerrisk för er som inte läst ettan, så det är lite knepigt med vad jag egentligen kan och ska skriva, haha. För er som gillade Johnsons sätt att skriva i The Name of the Star, har jag åtminstone glädjen att meddela att humorn och stilen sitter i. Rorys funderande på skillnader mellan USA och jolly old England är också närvarande.

Jerome brushed my hair back from my face, because the wind had kicked up a bit and blown a few strands into my mouth. (Oh, the ongoing love affair between hair and mouths. Hair always goes for the mouth. The mouth opens, and hair says, ”I’m going in! I’m going in!” like a manic cave diver.)

Åh, bara att söka upp de här citaten och skriva ner dem här får mig att sakna Maureen Johnsons roliga värld!

På grund av det som hände i slutet av den första boken, handlar tvåan och framför allt shadowtrean väldigt lite om själva internatskolelivet, något som inte är ett måste för böckerna men som helt klart adderade en charmig bonus. Faktum är också att tvåan kändes som något av en mellanbok (plus att jag hade snubblat över en spoiler över vad som skulle komma att hända, så akta er för att kolla upp de här böckerna på stora farliga internet där spoilerfällor kan lura i mörka cybergränder!), medan trean lyckades med konststycket att i stunder först kännas seg och därefter rätt yr. Med detta inte sagt att jag inte gillade att vistas i Johnsons Londonvärld, för det gör jag! Dessutom verkar de senaste årens ihållande trilogitrend möjligen vara på väg att blåsa bort, då både Sofia Nordins dystopiapokalypsböcker och denna serie blir längre än så. Den fjärde och avslutande Shades of London-boken har än så länge ingen titel och verkar ha blivit uppskjuten på grund av Johnsons sviktande hälsa (som hon för övrigt twittrar väldigt underhållande om). Men den kommer, var så säkra!

Glöm inte heller bonusdelen The Boy in the Smoke.

3 tankar på “Inlägget i vilket jag skriver om två böcker vars detaljer jag inte längre minns solklart och inte heller vill spoila

  1. Åh! Nu blev jag påmind om hur jag charmades av första Shades of London-boken. Tror att detta kan bli finfin lättsam sommarläsning för mig.

  2. Pingback: The Name of the Star | Skuggornas bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s