De kom över havet

Och så kom de, nästan hela bokbloggarmaffian. Ensamma och i grupp, genom luften och över havet. En myllrande rikssvensk glad grupp, som gick vilse och fnissade åt att alla i:n i slutet av ”alla” finska ord. Det blev en fin helg med massa prat och kramar, bokbrunch och steampunkbar, skumvin och bokbyte.

På lördagen vandrade vi med hjälp av kulturjournalisten Annika Hällstens guidning i Kjell Westös fotspår i kvarteren i södra Helsingfors, en vandring där även jag, som någorlunda lokal, lärde mig en hel del. Det öppnade helt klart upp för min (om)läsning av boken också! När vi började vara lagom stelfrusna efter 1,5 timme i snålblåst fick vi klampa upp sju våningar till Schildts & Söderströms lokaler där skumvin och Kjell himself mötte oss. Jag har lyssnat till honom ett antal gånger tidigare såklart, men jag tyckte han kändes väldigt avslappnad men ändå lyhörd den här gången. Stort plus även för ordskämtet Kjellfie han kläckte ur sig när vi ville ta en gruppbild med honom!

En fantastisk helg helt enkelt, som gick alltför fort. Tack internet, för att du gav mig de här människorna!

En del av dem som var med: Enligt O här och här, Dark Places, Den läsande kaninen, Bibliotekskatten, Boktok 73, BeslutsångestKulturkollo.

9 tankar på “De kom över havet

 1. Hej där och tack själv! även om man damp ner i verkligheten ganska omgående så känns helgen fortfarande nära om man blundar och tänker ”Kjellfie” 😉 Håller med Helena om att jag gärna åker tillbaka.

   • Målarböckerna! Jag glömde målarböckerna! (Boken jag tänkte på där målarböcker förekommer heter förrestren ”Sunset” av Al Lamanda. Tror du skulle gilla! Som en lite vassare Coben.)

    Se där, nu har jag en anledning att åka tillbaka. 🙂 Dessutom extreeeemt sugen på Mapplethorpetallrikarna (som både jag och Marcus dreglade över i Kiasmas museibutik)…

    • De visade sig vara slut i både Akademen och Suomalainen, skulle komma fler den här veckan men vi tröstade oss med pennor och några köpte substitut-målarböcker i stället 😀 Johanna Basford heter hon vars bok jag har och är besatt av. Tack för thrillertips, kollar genast upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s