Rainbow Rowell släpper metaroman

carryonThis just in: ungdomsboksförfattaren Rainbow Rowells femte roman släpps i oktober, heter Carry On och handlar om Simon Snow och Baz, karaktärerna ur den Harry Potter-liknande serie Cath och Wren i Rowells Fangirl läst och älskat och inom Fangirl-romanen alltså skrev fanfiction om! Meta galore, låter som en spännande idé (jaja, alla har vi olika subjetiva parametrar för det). Jag är definitivt nyfiken!

8 tankar på “Rainbow Rowell släpper metaroman

    • Fast det kan vara som vi diskuterade med Fiktiviteter på Twitter, att man inte kände lika varmt för det spåret eftersom det ”störde” huvudintrigen. Själv hoppas jag att det utvecklas lite åt det håll som fanfiktionen i ”Fangirl” – haha, blir svårt att skriva om det här märker jag, så många olika metaplan att hålla isär

  1. Jag är mer peppad på ”Carry on” än jag varit på flera år inför boksläpp. Konstigt nog. Jag var liksom sisådär intresserad av fanfic-delarna i ”Fangirl” eftersom jag tyckte att de bröt flödet från den betydligt mer spännande irl-handlingen. Däremot tycker jag det är en jättebra idé att Simon Snow får en helt egen bok! Jag älskar att det är så nördigt och meta. Det tilltalar alla mina nördiga sidor på samma gång 🙂

  2. Pingback: Text i text och andra förkastligheter – Fiktiviteter

  3. Pingback: Landline | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s