Girl on the bus

Jag har strax under tjugo minuter bussresa tillnöjdpåbussen jobbet, enkel väg. Rutten är tack och lov relativt okurvig, så det är inga problem för mig att läsa under tiden. Men så finns det ju alla podcasts jag också vill lyssna till, inte minns bokpodden Books on the Nightstand som ger mig än mera läslust och -tips. Den senaste tiden har jag därför försökt införa ”regeln” att jag varje dag läser ena vägen, och får lyssna & surfa den andra. Det känns som en fungerande lösning, eftersom jag just inte lyssnar på podcasts annat än just under arbetsresor, möjligen under promenader ibland. Hoppas i alla fall kunna hålla lästakten jämn på det här viset, samtidigt som jag överöses med tips och tankar från podd-hållet.

Hur gör ni? Har ni flera intressen som strider om er tid?

8 tankar på “Girl on the bus

  1. Man kan ersätta allt radiolyssnande med podcasts, med en lösning där den kopplas till högtalare som man tillfälligt kan stänga av och sedan bara fortsätta där man senast var när man slår på igen.

    • Smart! Fast jag lyssnar just inte på vanlig radio annat än i bilen, däremot skulle jag kunna lägga till podcastlyssnande när jag fixar hemma, såsom att vika in tvätt och så

  2. Gillar och noterar din strategi! Ang. podcasts ”får” jag bara lyssna på dem om jag samtidigt rör mig, t.ex. går till jobbet, eller går omkring hemma och viker kläder, fixar mat o.dyl. Läsning sker på allmänna transportmedel eller i läsfåtöljen. : ))

    • Gillar även denna strategi, och fint hur du då även blir en läsande förebild för din omgivning! Själv är jag bara lite dålig på att komma ihåg en podcast för bara småsaker hemma (denna eviga tvätt!), däremot är ju stunder med färgläggning och podd helt underbara!

  3. Prioritering har blivit mitt mellannamn, annars får inte ett enda intresse plats i denna vardag :). Jag kör bil till och från jobbet och lyssnar under den resan på ljudbok. Det är faktiskt enda gången jag gör det, känner inte alls ett behov av att lyssna annars faktiskt. Läser gör jag i sängen, där skulle jag aldrig kunna lyssna, då skulle jag somna inom loppet av två meningar.

    • En av mina vänner har blivit helfrälst på ljudböcker och avverkar dem nu på löpande band, själv har jag inte testat dem men fanns inte podcasterna så skulle det ju onekligen vara ett bra sätt att klämma in lästid när man inte kan sitta ner och göra det själv

  4. Jag tror att det är tur att jag ”inte upptäckt” poddar ännu för jag hinner ju knappt med läsning/arbete/träning/familj som det är…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s