Glad överraskning för morbida läsare

Även om jag väldigt gärna håller mig ajour med bokmarknaden på ett både professionellt och hobbymässigt plan, blir jag ändå glad de få gånger en bok har slunkit igenom det vitt utbredda nät jag och mina fellow bokentusiaster bildar och plötsligt bara uppenbarar sig i bokhandeln, redo att bli köpt och hemburen. Till skillnad från det sedvanliga månadslånga väntandet och trånandet vill säga.

I dag snubblade jag över just en sådan igenomslunken (yes, let’s pretend it’s a word..) bok, och det var ingen mindre än Lisa ”Still Alice” Genova som var författaren! Genova skriver ju som bekant fiktion om olika sjukdomar/diagnoser, och har hittills avverkat Alzheimers, left neglect och autism. I Inside the O’Briens är det Huntington’s sjukdom som är monstret under sängen, och den här morbida sjukdomslitteratur-vurmaren förlängde just sin sommarläsningslista* med en titel.

*) Åh vad inspirerande det var att se allas semesterläsningshögar flimra förbi i #bokhorafotoutmaning på Instagram igår! Min traditionsenligt hopplöst optimistiska sommartrave finns än så länge bara i mitt eget huvud och på en elektronisk post it, men bild kommer, var så säkra!

4 tankar på “Glad överraskning för morbida läsare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s