Kära Liv och Caroline, ni var bättre än jag trodde

Kära Liv och Caroline, av Liv Strömqvist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli XXXX
Nämen vet ni, jag blev faktiskt positivt överraskad av den här! När jag hörde talas om idén tyckte jag det mest kändes som ett väldigt exploaterande av En varg söker sin podd-varumärket, som skulle få oss lyssnare att köpa en bok bara på basis av författarnamnen. Lex Sigge Eklund. Sigges senaste bok är ju dock en roman, något han sysslade med redan pre-podcasteran, medan Kära Liv och Caroline, direkt spinner vidare på podcasten och i bokform alltså svarar på frågor som lyssnarna skickat in till dem.

Men jag gillar alltså, över förväntan. Inte allting och inte utan en viss kritik (måste Liv Strömqvist klämma in ordet ”vänsterkollektiv” i precis varenda svar?), men boken är sannerligen läsvärd både som sträckläsning eller för att läsa en fråga + svaren här och där. Frågorna är löst inordnade under ämnen som Döden, Kultur, Skapande, Kärlek m.m., men frågorna och svaren skulle lika gärna kunna vara ett ämne som tas upp i podcasten och som sedan spinns vidare på. Jag gillar speciellt hur Caroline Ringskog Ferrada-Noli svävar iväg i sina svar, synbart börjar de handla om något annat och väldigt ofta får de också ett stråk av mörker i sig helt plötsligt. Intressant!
Så, när det kommer till böcker är det mer än okej att ha fel ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s