#spänning

Mios blues av Kristina Ohlsson XXX½

Jag var en dödens reseledare.

Mios blues är en direkt fortsättning på Lotus blues, läs alltså inte den här om ni inte läst den första delen i den här miniserien (what’s up med det för övrigt, det är ju någonting även Jo Nesbö ägnat sig åt sedan han lämnade allas vår Harry Hole åt sitt öde. IMG_9830_2Miniserien är det nya svarta?). Möjlien ännu lite mer spännande än lotusen, men i exakt samma stil, man vet liksom vad man får när man öppnar boken. Jag kommer fortfarande att hjula av glädje ifall Ohlsson bestämmer sig för att återgå till Fredrika Bergman-serien, för även om det här är är underhållning och så gott som hundraprocentig spänning hela vägen igenom, är Martin Benner som huvudperson lite för hårdkokt och macho för mig. Han känns ganska platt faktiskt, förhållandet till adoptivdottern Belle* undantaget, och särskilt mycket utveckling sker inte för någon av karaktärerna under böckernas gång. Jag irriterar mig även på sättet att hela tiden antyda att allt strax skulle komma att ändras/bli mycket värre, då ett metaplan nämligen utgörs av Martin Benner som berättar om det skedda för en journalist.
Men – helt klart spännande och på det stora hela välskrivet. Kristina Ohlsson hör ju ändå till de bättre svenska kriminalförfattarna.

*) Hjälp vad jag är podcastskadad när jag bara tänker på Sigge Eklunds dotter när jag ser det namnet..!

3 tankar på “#spänning

  1. Jag gillade verkligen Lotusböckerna. Tyckte att miniserieformatet kändes befriande skönt. Ska erkänna att jag är lite trött på serier i övrigt. Men mest gillade jag det nog för att det var annorlunda, det kändes nytt och inte som något jag läst hundra gånger tidigare. Kanske hade det med det stackattoartade och snabba språket och huvudpersonen att göra, men jag fick sköna femtiotalsvibbar av det här.

    • Jag håller med om att vissa serier dras ut på onödigt länge, så där har miniserieformatet absolut sin fördel. Själv är jag däremot inte så förtjust i det hårdkokta femtiotalsformatet, så det förklarar ju mycket! 🙂

  2. Pingback: Vad är Nesbø-böckerna utan Harry Hole? | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s