#värme

… är inte alls lika intressant att läsa om som kyla, tycker jag (heh, snacka om att galoppera iväg från den givna rubriken i första meningen!). Jag har skrivit om det förut, hur riktigt mörka och isiga platser ofta har utgjort fonden till riktigt bra läsupplevelser – en del av orsaken är såklart att jag dras till det litterära mörkret och det är sällan det är puttenuttiga chick lit-romanser som utspelar sig på ensliga öar med polarisar och andra isfaror lurande bakom husknuten. Jag verkar heller inte vara ensam om den här fascinationen – och allra härligast är det ju att ta till sig den miljön när man själv är långt långt ifrån den där gastkramande kylan och hemskheterna. Kontraster, ni vet. En bok som det alltid tipsas om i de här sammanhangen, och som  och dyker upp hos diverse stjärnögda bloggare, nu senast hos Fiktiviteter, är såklart The Terror av Dan Simmons. Frågan på allas blåfrusna läppar är ju såklart varför jag inte har läst – eller ens köpt! – den ännu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s