Att gå tillbaka till verk man älskat

Jag, som så gott aldrig läser om något eftersom tiden helt enkelt inte räcker till åt allt det jag vill läsa, har de senaste dagarna ägnat mig åt just det. Eller, den första var faktiskt en film, jag introducerade Mr Bokbabbel till den uppvaknande magin i Cirkeln, han var inte jättefascinerad (?!?) men jag njöt av filmen även andra gången och har sedan dess smått besatt lyssnat på det eminenta soundtracket. Det är också intressant att se filmen med någon som inte läst böckerna, att se vad det är han uppfattar och tror. Vissa saker plockade han upp direkt, andra var inte alls lika uppenbara. Visst har ni redan sett den?

Och så läser jag Linda Skugges 40 – constant reader nu när den äntligen har kommit i pocket. Jag pratade med en kompis som tyckte att Skugge blir för jag-centrerad i boken, att man förvisso kan skriva om att vara duktig flicka eller om en tung tonårstid, men att man då kan göra det mer allmängiltigt, inte bara ”det var/är synd om mig”. Under min omläsning kan jag mer tydligt se vad det var min kompis menade, men jag älskar fortfarande den här boken. Fast läsningen som livselixir kommer in senare i texten än jag mindes! Och jag har fortfarande inte läst varken Kristin Cashore eller böckerna av Joe Queenan och David Shields. Det tar som sagt aldrig slut, de där böckerna man vill läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s