Uppdatering från poolkanten

  Hej hej från poolkanten! Här på Malta är det varmare än väntat, och efter några mer aktiva dagar (inklusive punktering på hyrbilen…) blir det nu mer betoning på poolhäng och läsning, inte mig emot. Ska precis hugga in på denna resans tredje bok, hoppas hinna klämma den och ytterligare någon/några utöver det, så finns det böcker att recensera väl tillbaka i den nordiska höstvardagen igen.
Hur har ni det? Vad läser ni just nu? Kanske något jag kommer att vilja kasta mig över när jag kommer hem?

6 tankar på “Uppdatering från poolkanten

 1. Jag läser Purity av Jonathan Franzen, men den är så jäkla stor att jag inte orka släpa runt den om dagarna så jag försöker också hitta någon rast-/bussläsning. Började på Jörn Lier Horsts Grottmannen idag men tröttnade på de uppradande beskrivningarna (typ ”Hon tände skrivbordslampan. Det blev ljust på en mindre yta men mörkt runt omkring”. Duh.) så jag avbröt… har du läst honom?

  • Vänta nu, det är den andra boken av honom som kommit på svenska va? Läste den första översatta, som fick Glasyckeln och är minst femte boken i serien, kanske ännu längre kommen. Helt okej, men lämnade inga större spå och jag har inte heller kastat mig över nya översättningen. Känner mig stark som förstår att hålla mig borta från halvdana deckarserier 😛
   Men ja, känner såklart igen det där med att slalomläsa böcker enbart p.g.a. deras format

   • Jepp, det är den andra översatta. Fattar verkligen inte hypen (?), visst kan man läsa dem men de känns som riktiga dussindeckare. Jag skulle vilja hitta någon ny Tana French att beta av, har testat både Elizabeth Hand och Cornelia Read (tack Helena) men inte fastnat för någon av dem…

    • Åh Tana, hon är ganska unik hon ❤ Har du läst Alex Marwood då, Wicked Girls är mer psykologisk och The Killer Upstairs stundvis riktigt äcklig, även om också den fokuserar mycket på människor och interaktion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s