Landline

Landline av Rainbow Rowell XX½
landlineNågra dagar före jul ser det ut som om manusförfattaren Georgie och hennes bästa vän och fellow manusförfattare Seth står inför sitt big break, sin egen tv-show! Problemet är bara att Georgie redan lovat åka med familjen till sin man Neils föräldrahem i Omaha.
I ett försök att lappa ihop efter den obehagliga stämningen, ringer Georgie sin man. Det är bara det att han låter annorlunda i telefon. Yngre. Så där som han gjorde när de precis blivit tillsammans…

”What happened to you?” Seth was out his chair and circling her. ”You look like Britney Spears, back when she was dating backup dancers and walking around gas stations barefoot.”

Det är konstigt att Rainbow Rowell, författaren bakom den underbara romanen Eleanor & Park som fick det att pirra i hela kroppen, kan skriva en bok som är så här… tråkig. För det första blir den repetitiv, varje dag är sig lik förutom att Georgie blir allt mer förvirrad och band t-shirten hon har på sig blir allt smutsigare. Men det gäller karaktärerna också, de känns gnälliga och det finns inget liv i dem, inga gnistor mellan dem. Halva tiden förstår jag inte ens varför Georgie försöker rädda sitt äktenskap.
Nä, det här var inget att hänga i julgranen! Med detta inte sagt att jag inte skulle vara nyfiken på metaromanen Carry On som släpps om en vecka!

Landline utkommer i oktober på svenska med titeln Komma fram på Gilla böcker.
Den fina bilden är lånad av Melina Souza.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s