Händelserik vecka i bokvärlden (a.k.a. VÄRLDEN)

Medan jag ligger hemma under filten och feberhuttrar helt omysigt och utan att orka öppna en bok – oh the humanity! Tur att det är höst och det har börjat nya säsonger av The Affair och andra bra tv-serier – händer det spännande saker i bokvärlden. Hör bara:

Åbo bokmässa – vars temaland var Sverige – hade (så gott som) inga svenska böcker till saluIMG_1119. PINSAMT! Även Mats & Saras fans efterfrågade böcker på svenska mellan våra
intervjuer. Författarna själva var är ju dock underbara!

– Nobel-priset på torsdag! Hoppas som vanligt på
Margaret Atwood eller kanske Colm Tóibín, men tror att det som vanligt blir någon helt annan.

Stephanie Meyer! En gender-swapped Twilight vid namn Life and Death så här tio år senare! Ja hjälp, vad säger man..?!

– Helena på Dark Places skrev i dag väldigt fint om mörka böcker/psykologiska spänningsromaner. Jag viftar matt med mina pom-poms här, skriver såklart under på allting, plus blir väldigt sugen på att läsa de två svenska spänningsromanerna som nämns. Såklart. There is a crack, a crack in everything…

– Och så dagens meganyhet, åtminstone lokalt: Sophia Jansson, Tove Janssons brorsdotter, grundar ett nytt finlandssvenskt förlag, Förlaget (!), och drar med sig både författare, redaktörer och självaste Mumintrollet i farten. Presskonferens imorgon, känns som lite underlig krock med Nobelpriset, men okej då. Här finns en längre artikel på finska.

9 tankar på “Händelserik vecka i bokvärlden (a.k.a. VÄRLDEN)

  1. Tajmningen för lanseringen av Förlaget (kan de verkligen heta så, helt oironiskt?) är verkligen förbluffande. Jag menar, två veckor före bokmässan? Stämningen kommer att vara lite spänd i den finlandssvenska hörnan, har jag en känsla av. Hela Hbl-nyheten är lite underligt skriven (jag gillar inte journalistens stil annars heller), är det nu en nyhet som läckt ut för tidigt? Eller?

    Pinsamt med Åbo bokmässa. Det är väl klart att man tar med böckerna på originalspråk också, tycker jag. Speciellt i Åbo.

    Nobelpriset, yay! Jag tänkte som vanligt sitta vid datorn och kolla live. Du lägger väl upp Nobelbingo igen? 🙂

    Krya på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s