Agatha & Acedo

IMG_1165

Förra veckan hämtade jag hem ett Adlibris-paket som innehöll bland annat dessa små Novellixar (nr 67-70) – lite sur att jag inte kände till att det fanns en specifik box för dem, men det är väl värdsligheter…IMG_1203… och igår hittade jag ett paket med två av Bookmark förlags Christie-nyöversättningar i postlådan. Jag hade sett en del av böckerna fladdra förbi hos Bokomaten, men senast nu när jag såg böckerna IRL insåg jag hur j-ä-k-l-a snygga de är. Gjorde en snabbkoll efter fler bevis på formgivaren Sara R. Acedos genialitet (ett namn som för övrigt återkom ofta i den trevliga #dagensbokomslag-utmaningen bl.a. Bokhora-Marcus genomförde på Instagram i september!). Den som letar ska finna, inte minst än bilden ovan där man inte bara ser hur snygga bokomslagen är i sig, men hur de mönstermässigt hänger ihop, t.ex. Orientexpressens ljuskägla och palmbladen vid Nilen. Helt otroligt snyggt!!

Nu är jag ju som läsare primärt intresserad av själva innehållet i böcker, jag äger ju exempelvis en – ur i alla fall formgivares synvinkel betraktad – stygghet som en läsplatta, men visst är det underbart med så här vackra omslag! Underlättar inte minst ens jobb som bokhandelsförsäljare heller, ping finska pocketleverantörer..! Och potentiellt dyrt på ett personligt plan såklart, för nu vill jag ju självklart äga alla nio böcker och lägga det här magnifika mönsterpusslet själv.

12 tankar på “Agatha & Acedo

  1. Ja, Sara R Acedo är verkligen fantastiskt bra på det där med att formge serier så att det blir enhetligt och snyggt men också så att särdragen hos de enskilda verken tas tillvara. Christiepusslet är briljant, minst sagt!

  2. Det är så kul att hon både är bra på minimalistiska omslag och maximalistiska mönstrade. Jag kommer köpa denna bara för omslaget är så fint: http://www.weylerforlag.se/pressbilder/omslag/mordet-pa-margaret-thatcher.jpeg

    Vill också ta chansen att tipsa om adlibris fina funktion där det går att söka även på omslagsformgivare. De är ju lågupplösta men ett bra sätt att överblicka en formgivare som en gillar. Acedo finns t.ex. i massor pga så sjukt produktiv: https://www.adlibris.com/se/sok?q=sara+r+acedo&pn=6&ps=10

    • Snygg idé med Thatcher! Och fin funktion av Adlibris, lite otippat att man kan söka också på formgivaren, men fint! Tack experten! Hoppas för övrigt du har en omslagsutmaning med utländska formgivare också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s