Bokmässenyheter

– Priset Av kärlek till boken erhölls i år av Lastekirjainstituutti (Barnboksinstitutet).

Helsinki Lit kommer att ordnas för andra gången 13-14.5, den här gången vill jag också gå!

– Jag köpte inte en enda bok förrän jag svängde förbi jobbet och till min stora lycka hittadeIMG_1517 splitternya The Grownup av allas vår Gillian Flynn. Nej, det är tyvärr inte en ny thriller, men däremot en 70-sidig novell (kortroman?) som andas en kombination av Amanda Hellberg och We Need to Talk About Kevin. Filosofisk fråga: får jag räkna den som en läst bok? Skulle inte göra det med en Novellix- eller MIX-novell, men den här är ju ändå längre och har publicerats i vanligt bokformat..?

2 tankar på “Bokmässenyheter

  1. Jag tycker du får räkna den som läst bok! Särskilt nu när den släpps som fristående. Kom själv på att jag läser många enstaka noveller ur samlingar (nu senast ”What Do You Do?”, som ”The Grownup” heter i Rogues, samlingen där den först utkom) som jag sedan inte lägger in bland lästa böcker. Vilket är rätt dumt, egentligen. Man kanske borde ändra till ”Läst” snarare än böcker…?

    • Snällt av dig 🙂
      Och knepigt med just Novellix och Mix, även om jag sig verkligen gillar idén. Kanske någon slags minimilängd på t.ex. 50 sidor ändå, fast isf tror jag att många av Munros noveller skulle få räknas som enskilda böcker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s