Linda Skugges krönikor fortfarande aktuella

Läser för övrigt (bland annat) Akta er killar, här kommer gud och hon är jävligt förbannad, d.v.s. Linda Skugges utvalda krönikor från 1998-2001 just nu, och det är sorgligt och rätt skrämmande att märka hur många av ämnena så här femton år senare fortfarande känns aktuella. Okej, referenserna till Robinson-Robban och -Roxana är ju inte direkt pinfärska, och flyktingarna är syrier och inte kosovoalbaner. Men annars. Vikt- och utseendehets, kvinnor som måste kämpa för rätten att välja kejsarsnitt, akuta brister i förlossningsvården, hatmail, folk som ryggar för ordet feminist

Har vi inte kommit längre än så här?

7 tankar på “Linda Skugges krönikor fortfarande aktuella

  1. Så sorgligt, så sorgligt. 😦 Men just nu känns det nog som om utvecklingen inte bara står stilla, utan som att det är någon (många!) som vill vrida klockan tillbaka. Så obehaglig stämning på många sätt och vis!

    • Läste ”Saker under huden” helt febrigt i flyget hem från Malta. #storaLindaSkuggehösten2015 Älskar passagerna när jag känner mig som en själsfrände med henne, någon som är som jag med spynojor och alltid i tid 😀

    • Joina #storaLindaSkuggehösten2015! 🙂 Har du läst böckerna hon har skrivit tillsammans med sin syster, jag har en av dem i min bibbahög men har inte hunnit ta mig an den ännu, hrrm

      • Ja – låter som bästa sortens höst! 🙂 Jag HAR läst 1989 och det här är jättekonstigt och jag fangirlkrisade lite över det men jag tyckte inte om den!! Det har hänt med annat skönlitterärt av henne också faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s