På svenska dagen läser jag finlandssvenskt

Svenska dagen till ära läser jag just nu Onda boken som inte bara är skriven av en finlandssvensk författare utan också utspelar sig på min alma mater, finlandssvenskhetens högborg (?) Åbo Akademi. Påbörjade romanen igår kväll och har än så länge inte nått andra kusligheter än kuvertet med meddelande från Folkpensionsanstalten om att studiestödet har dragits in – något som förvisso kan vara nog så obehagligt!

Vad läser ni just nu? Pluspoäng till den som lyckas motivera en mer eller mindre långsökt finlandssvensk koppling! 😉

7 tankar på “På svenska dagen läser jag finlandssvenskt

    • Ja fy, där har vi alla varit. Eller mitt blev inte indraget men var tvungen att betala tillbaka, med den där horror 15 % räntan…

      Så mitt kommentarsfält nu bräcker mig i finlandssvenskhetspoäng! 😛 Får ta och skråla lite extra Modersmålets sång då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s