Allmänbildande seriemördare

De underkända av Hjorth & Rosenfeldt XXX½
underEn dokusåpakändis hittas mördad med ett pappersark med ett slags frågesportsfrågor fastnitat på ryggen. Offret hade inte klarat många av frågorna – och inte det nästa offret som hittas heller. Riksmord kallas in och det blir en lång och svår jakt. Pressen går upp i brygga av iver över ämnet, något som ytterligare spär på mördarens irritation över vad det egentligen är som ges utrymme åt i media nuförtiden.

Det gamla Riksmordsgänget håller på som de brukar med allt vad det innebär av proffsighet och tjafsande, och det känns som om framför allt Sebastian & Vanja-spåret börjar vara uttjatat. Det sker just inte så mycket på det privata planet för någon av dem, vilket gör att De underkända känns lite som en mellanbok för mig. Med detta inte sagt att jag inte redan längtar efter den sjätte boken i serien, för det gör jag.
Rec.ex. från Norstedts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s