Ella och ouijabrädet

Det som hände i källaren av Rebecka Åhlund XXX½

Jag hade sett sådant här hända på film, typ, och läst i böcker om hur barn får veta att de har magiska förmågor eller är trollkarlar. I böcker var det alltid väldigt dramatiskt med stormiga åsknätter och höga berg och grejer som brann.

källDet är fint att då och då få läsa vidare om Ella, Dylan och de andra. Sommarlovet är slut och Ella kommer äntligen tillbaka till stan, bara för att märka att hennes bästa vänner Bibbi och Sukran undviker henne. Till råga på allt ska de börja högstadiet nästa dag, så det är mycket som händer.

Min favorit av Åhlunds böcker är fortfarande den första, och även om här förekommer ouijabräden och brandrökslukt (very Cirkeln!) så är det mest skrämmande nog Bibbi och Sukran, hur de charmas av Isabella och ibland låter Ella vara med på nåder. Och ibland inte, utan vagt antyder att de har andra planer. Åh det är så sorgligt, det slår an en ton av genklang i de där gångerna man själv någon gång känt sig utanför. Usch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s