Julläsningen, den icke-episka

Shoplifter av Michael Cho XXXX-
Ni vet när man utropar att man är sugen på episk julläsning på Twitter, och helt glömmer att man – rätt traditionsenligt ändå, får man ju tycka – ska ägna juldagarna åt att umgås med släkt, julklappar och obscent mycket mat? Och liksom inte brukar ha så mycket tid sh2över för de där böckerna? Ja då är det bra att det finns en graphic novel (ytterligare ett tips från den eminenta BOTNS-podden, finns många såna böcker på min läst-lista det här året!) hemma. Så kunde jag klämma den på mindre än en timme och känna att det visst blev något läst i jul i alla fall.

Shoplifter är koreansk-kanadensiska Michael Chos debut som handlar om en ung copywriter, Corrina, som studerade engelska vid universitetet och skulle bli något. Det var dock flera år sedan och… well, inte så mycket har hänt sedan dess. Shoplifter är en rätt stillsam bok (trots ett tydligtsh klimax), det finns en otroligt lustig recension högst upp på Goodreads om hur det bara görs graphic novels om trista urbana hipsters 😀 Fast jag gillar det, just passlig längd om jobb, hur hon matar katten, hur dagarna går och är sig lika tills de en dag inte längre är det. Kanske inte direkt episk julläsning, men julläsning likväl!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s