Lässtatistik 2015

År 2015 läste jag sammanlagt 127 böcker.

69 på svenska
3 på finska
55 på engelska

29 böcker var skrivna av en man och 97 av en kvinna. En bok var skriven av både män och kvinnor.

29 var mina egna fysiska böcker jag köpt eller fått i present och ytterligare 18 lästes på Kindle. Två böcker läste jag på iPad. 17 (bara!) var recensionsexemplar, 54 från biblioteket och 7 lånade av bekanta.
115 böcker lästes på originalspråk, medan 12 var översatta.

Även om lästakten stannade av totalt mot slutet av året, blev siffrorna främst tack vare fina lässemestrar ändå riktigt skapliga. Tio böcker fler än förra året, och överlag bara det femtesämsta läsåret under elva år. Skamlöst få böcker på finska blev det tyvärr, men däremot mycket bra användning av biblioteket!
Se siffror från tidigare år under statistik-kategorin.

14 tankar på “Lässtatistik 2015

  1. Statistiknörden i mig gnuggar händerna mot varann, myyys. Extremt imponerad över ditt lässaldo, undrar om jag nånsin kommer att komma upp till såna där mängder?!

    • Normalt och normalt, man får väl göra hur man vill på sin blogg? 🙂 Den som läser bloggen vet ju dessutom att jag läser väldigt få faktaböcker. Men för in genrer i min läs-excel iaf

  2. Intressant statistik. Jag har haft ett extremt dåligt läsår i år, kom inte ens upp till hundra utan landade på 90, jämnt. Mitt mål var hundra, och då tyckte jag att jag tog i i underkant, för säkerhets skull. Men så blir det när man flyttar, renoverar och dubbeljobbar.

    • Hade svårt att bestämma ett mål för i år: först mer lästid och sedan troligtvis noll 🙂 Tycker dock att många verkade ha ganska läsfattiga år 2015, mycket annat roligt och/eller tråkigt som tog upp tiden

  3. Jag läste fler böcker under 2015, men sidantalet var ungefär detsamma som förra året. Läste tyvärr alldeles för få tegelstenar också.

  4. Pingback: Läsenkät från Litterarum | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s