Bokbabbel by the pool

Så, ett i-landsproblem deluxe uppenbarade sig på min solsemesterhimmel: en biblioteksbok jag reserverat för evigheter sedan är äntligen inköpt och på väg till mig. Förutom den lilla detaljen att den måste hämtas ut från biblioteket senast den dagen vi landar (sent på kvällen). So close, and yet so far away..!

I övrigt går det ingen större nöd på mig. Fast det stormar för andra dagen i rad, så semesterläsningen måste avverkas på andra ställen än vid poolkanten. Imorgon åker vi till Dubai för några dagar, och ett återbesök i den enorma bokhandeln Kinokuniya är ett måste även om jag inte direkt har akut brist på böcker ännu, ähumhum.

5 tankar på “Bokbabbel by the pool

 1. De fria beställningarna har fått som resultat att de flesta nya böcker står just reserverade på hyllor och väntar på att hämtas eller är under transport, de är sällan utlånade! För att förbättra situationen något börjar biblioteken nu låta boksamlingen vara flytande, d v s boken får vara kvar på det bibliotek den återlämnas på, så tar man i alla fall bort en transport!

  • Ja annars brukar jag springa dit så fort jag kan, kön på den här boken hade dessutom varit så pass lång att jag inte kunde ana att den plötsligt skulle bli ledig, annars hade jag fryst reservationen så att den inte hade behövt åka till mitt närbibliotek i onödan. Tycker ändå att det behövs några dagars frist för att man faktiskt ska hinna efter boken, varje dag går det helt enkelt inte.
   Men flytande boksamling låter vettigt!

 2. Jag kan inte annat än upprepa att Helmets system med att ”frysa” reservationer är det bästa som hittats på i reservationsväg. Numera hinner jag nästan alltid läsa mina nyhetsböcker, eftersom jag ”tinar” beställningen först när (jag tror att jag) hinner läsa boken. Men som tips just nu: Helmet godtar att någon annan lånar din bok om du vidarebefordrar ankomstavin till den personen, som då alltså lånar den på sitt kort.

  Om det alltså är en Helmetbok. Till uni kan du ringa eller maila och be att vi lånar den färdigt, då börjar lånetiden löpa, men du har tid att hämta ut den lite senare. För att hämta någon annans bok måste du ha den personens kort.

  Andra bibbor kan jag inte så bra, men de brukar ha en kontaktadress, där kan man utreda saken 🙂

  Ha det så skönt!

  • Härligt långa instruktioner ❤ Jag ÄLSKAR frysfunktionen och använder den alltid då och då, nu var det som jag skrev i kommentaren ovan så pass lång kö på boken att jag inte kunde ana att den plötsligt skulle bli ledig! Och just det, tror min man någon gång lånat min reserverade bok på sitt kort, nu borde jag kanske ha skickat min mamma 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s