Barclay gör en Unger

Broken Promise av Linwood Barclay XXX+
IMG_0909Ähum ähum, det är nästan ett halvår sedan jag läste den här boken och jag är inte annars heller speciellt bra på att minnas intriger så långt bak i tiden. Med lättsmälta thrillers inträder glömskan än fortare. Men, jag vill ju heller aldrig spoila något i handlingen för er, så något ska jag väl kunna skriva ändå, hehe.

Här har vi en återvändande småstadsbo, David, som fick sparken i storstaden och var tvungen att återvända till sin barndoms trakter i Promise Falls. Faktum är att han återvänder inte bara dit utan rentav till sitt barndomshem, något han grämer sig över. En dag ber hans mamma honom att titta till hans något instabila kusin Marla, som efter ett missfall inte riktigt varit sig själv. Väl hos Marla hittar David inte bara henne utan en liten baby – en baby vars föräldrar det efter ett litet tag visar sig ha blivit mördade…
Se där, inga dåliga thrillerpremisser va? Barclay gör dessutom en Lisa Unger och låter både trakten och personer som bor där vara bekanta från tidigare böcker – tydligen är det även något han kommer att fortsätta med då den kommande thrillern, Far From True, i princip är någon slags lös fortsättning på denna. Jag älskar dubbeltydigheten i Broken Promise-titeln, och jag har alls inget emot att fortsätta hänga i Promise Falls. Lite väl mycket förblev dock ouppklarat i den här boken, något man kanske inte räknar med när man läst nästan 500 sidor. Men som tur är det inte alls långt tills Far From True släpps, jag ska skriva lite mer om den stundande blomstrande thrillervåren alldeles strax, stay tuned!

2 tankar på “Barclay gör en Unger

  1. Pingback: Thrillers, baby! | Bokbabbel

  2. Pingback: Dagen B som i… Barclay | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s