Melissa, Merete och Jack

Melissa Horn spelade i Helsingfors i fredags, och jag var där (alla var där). Hur ska man älska nån som har älskat nån förut sjöng hon, och jag kom att tänka på Merete M och hennes L i Solkattens år, hur han i viss mån fortfarande ”tillhör” sin döda första hustru. Älskar hur karaktärer och böcker kan ploppa upp så där i ens medvetande långt senare, ibland vet man inte ens medan man läser själva boken om det är en bok som kommer att stanna med en eller inte. Jack (?), han som lär sig franska på flygplatsen i Station Eleven till exempel, som jag har tänkt på honom efter att jag läste ut boken!

Vilka karaktärer/böcker har stannat med er, kanske rentav överraskandes?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s