You had me at ”magisk biblioteksdystopi för boknördar”

Häromdagen gick jag igenom nyhetslistan över kommande pocketar på jobbet, reagerade väl på Rachel Caines Ink and Bone främst för att S.J. Boltons kommande thriller har samma titel. Tror inkandbone1inte där ännu stod att den tillhör The Great Library-trilogin..? Jag kollade hur som helst upp boken på Goodreads, och möttes av en flod av femstjärniga recensioner, utropstecken och nördiga bok-gifs – alltid ett bra tecken! Intrigen är tydligen att det i varje stad finns en Great Library som kontrollerar vad folk får och inte får veta, men att det är strängt förbjudet att äga egna böcker (the horror!). Och så en hjälte som blir antagen till någon slags biblioteksutbildning men upptäcker att allt inte är vad det ser ut att vara…

Ni fattar kanske? Dystopi, young adult, BÖCKER, äventyr, en uppstudsig hjäte, magi, steampunk, Fahrenheit 451 möter Harry Potter? Vid det här laget såg jag ut ungefär så här:

excited2… och nu väntar jag extremt otåligt på att boken ska anlända till butiken så att jag kan haffa ett eget exemplar för att ta hem och klappa på, läsa och hundöronmärka nördiga citat. Livrädd för att att bli besviken också såklart, men alltså förutsättningarna..! Aaaah!

I juli kommer tvåan, Paper and Fire. Visst har vi läst ettan tills dess, Frida?

10 tankar på “You had me at ”magisk biblioteksdystopi för boknördar”

    • Okej så jag kollade Goodreads och där märkte jag att jag redan har en Rachel Caine på min önskelista! Prince of Shadows, en retelling av Romeo och Julia som verkar underbart blodig. 😉 Och det här att hon har en bok i sin vampyrserie som heter Carpe Corpus känns som (ännu) ett gott tecken 😀

  1. Pingback: En mix av Harry Potter och ”Fahrenheit 451” men… | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s