Föräldraledig fredag!*

I dag är ingen vanlig dag, för i dag blir jag mammaledig! Eller okej okej, jag fuskar lite med två veckor semester först, men ändå. Inget jobb i sikte på minst nio-tio månader!

fortJag har varit så upptagen av att räkna ner veckor och dagar till den här dagen, att jag liksom knappt tänkt på tiden bortom den. I helgen blir det full fart i och med att Helsinki Lit går av stapeln, men senast nästa vecka kanske jag börjar inse att jag inte ska gå till jobbet utan passa på att vila, träffa kompisar, tvätta pyttesmå kläder – och läsa. I och med att man i Finland blir moderskapsledig senast fem veckor före beräknat datum, räknar jag med att jag kommer att hinna läsa en hel del innan Bokbabbelbebis tittar ut och det blir tvärstopp på den saken. Sugen på att skriva en lista på böcker jag gärna vill hinna läsa, hmm…

*) Egentligen inte, men Bokomat-reglerna talar sitt tydliga språk: två F ska det vara.

10 tankar på “Föräldraledig fredag!*

  1. Hahahah, ja, minst två f.;) Jag blev bara så förvånad när jag såg din rubrik att jag fick surfa in. Hade glömt det där med fem veckor i Finland. De senaste veckorna kan jag säga att jag såååå hade behövt och längtat efter lite ledigt. Känner mig ledbruten när fredagskvällen kommer. Det ÄR ju bra att ta det lugnt lite innan, om man kan. Jag jobbar en vecka till men är väl beräknad en månad före, typ. Därför jag blev förvånad.=)

    • Ja det blir onekligen lite snedvridet det där! Hoppas på att kunna fixa och läsa, vila och träffa kompisar utan att bli föööör uttråkad/rastlös, knepig balans det där. Samtidigt är det här väl sista gången på 20 år jag kan vila så mycket som jag i teorin har möjlighet till nu 😀

  2. Jag har också en Föräldraledig Fredag! Fast mina små föddes i slutet av januari och här i Sverige har man visst fyra veckor ledigt innan barnet föds. Som egenföretagare arbetade jag dock ända in i det sista (fast att redigera och korrekturläsa böcker är ju inget hårt arbete). Måste bara berätta att min dotter, som bara är ca tre och en halv månad redan är med i en bokklubb. Det ska böjas i tid… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s