Inte helt nöjd trots Siri-fix

Eld och djupa vatten av Camilla Grebe och Åsa Träff XXX+
eldodjupaJag gillar deckare och jag tycker psykologi är oerhört intressant, så det är inte konstigt att jag har fastnat för systrarna Grebe och Träffs serie om psykologen Siri Bergman som då och då får bistå polisen med att lösa kniviga fall. Camilla Grebe har dock börjat skriva deckare både på egen hand och tillsammans med Paul Leander Engström, så jag får inte mitt Siri-fix lika regelbundet som tidigare.

Eld och djupa vatten är den femte boken i serien, och inom serien har det gått ett tag sedan sist. Det knakar mellan Siri och sambon Markus, samtidigt som den forna vännen Aina försiktigt börjat närma sig Siri igen, trots allt. Fallet Siri, tillsammans med profileringsgruppen, tar sig an i den här boken kretsar kring två syskon som försvinner från sina respektive fosterhemsplaceringar. Så småningom dyker det upp bilder på barnen tillsammans med en okänd kvinna – en kvinna som senare hittas död.
Minst sagt knepigt fall den här gången alltså, men själv var jag inte hundra procent övertygad av den här boken. Förvisso bör det nämnas att den lästes någonstans djupt inne i den första trimesterns förlamande gravidkoma, men min största invändning torde ej ha varit gravidrelaterad: jag tyckte det kändes som att framför allt problemen och trätorna i Siris privatliv först lyftes fram och kanske rentav blåstes upp, för att sedan plötsligt vara över som genom ett trollslag. Osäkerhet, bitterhet, sorg och ilska som bara: puff, försvann. Nja, bättre kan ni!
Rec.ex. från Massolit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s