Chick lit med mörkerstråk

Little Earthquakes av Jennifer Weiner XXX+
Den här boken var ett av tipsen jag fick när jag efterlyste böcker på temat graviditet och födande, och, let’s face it, en bok som var betydligt lättare att plocka upp och börja läsa än en tjock faktabok. Speciellt som det visade sig att titeln lät bekant eftersom jag redan hade den på Kindlen, hrrm…

Little Earthquakes kretsar kring tre kvinnor i Philadelphia som träffaslittle på en kurs i gravidyoga, senare ansluter sig också en fjärde kvinna till deras brokiga krets. Kvinnorna ska väl egentligen föreställas vara varandra väldigt olika, men faktum är att de alla ändå är privilegierade, tänk medelklass och uppåt. Jag har läst senare böcker av Weiner som jag har gillat, men här blir jag inte riktigt klok på den diffusa mixen av lättsam/lättsmält chick lit blandat med barn som dör plötslig spädbarnsdöd eller får hjärtfel. De ämnena känns inte heller riktigt lämpade för ett förstagångspreggo, även om jag i teorin kan uppskatta att allt inte bara är rosa fluff…
Samtidigt är det till största delen snabbläst underhållning, jag fnissar till några gånger och vill förvisso hela tiden veta hur det ska gå för alla inblandade. Men det är liksom lite för många saker som fixar sig eller blåser förbi för att jag helt och hållet ska köpa konceptet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s